logga in

Schemagi en del av Ledningsbolaget kopia meny  

Nyheter

Schemagis VD Katarina Nyhammar går vidare till nya utmaningar

Efter fem år som VD slutar Katarina Nyhammar som VD på Schemagi för att gå vidare till en ny tjänst som Verksamhetschef på Klinisk Genetik inom Region Östergötland.

Katarina har varit en central och viktig kraft för att ta Schemagi från ett startupföretag på LEAD till det tillväxtbolag som det är idag. Under Katarinas fem år som VD har Schemagi gått från att fokusera på outsourcing av schemaläggning till en konsultorganisation med unik spetskompetens inom schemaläggning. På vägen har bolaget fått en rad utmärkelser, bland annat Årets Rookie, Årets Språngbrädeföretag och en placering på 33-listan som ett av Sveriges hetaste unga teknikföretag. 2014 utsågs Katarina dessutom till årets ledare i Linköpings näringsliv.

- Jag lämnar nu över Schemagi i trygga händer och är så varmt tacksam över den resa jag fått vara med om. Så lärorik, utmanande, svår och rolig! Fem år som VD i startup-världen är den perfekta skolan, du får verkligen göra allt, i ett rasande tempo dessutom. Tack alla medarbetare, forskare, styrelseledamöter, ägare, investerare, kunder, samarbetspartners, påhejjare, nära och kära. Och tack till alla er inom innovationssystemet för att ni gjort resan möjlig säger Katarina Nyhammar.

Till dess att en ny VD har utsetts kommer styrelseordförande Lena Lyckenvik agera tf VD, en roll hon även haft under Katarinas föräldraledighet.

-Schemagi står inför en fortsatt spännande resa. Vi ser ett ökat behov av våra tjänster kring strategiska schema- och bemanningsfrågor, säger Lena Lyckenvik. För att möta behovet hos såväl befintliga som nya kunder rekryterar vi just nu flera konsulter. Vi tackar Katarina för det fantastiska arbete hon gjort som VD och önskar henne fortsatt lycka till, avslutar Lena Lyckenvik.